پرش لینک ها
چگونه صادرات کالا در ایران را یاد بگیریم؟

چگونه صادرات کالا در ایران را یاد بگیریم؟

وقتی آمار موتور‌های جستجو را بررسی می‌کنیم متوجه می‌شویم که عده بسیار زیادی از افراد به دنبال پاسخ این سؤال هستند که چگونه صادرات کالا در ایران را بیاموزند. در نتیجه آموزش صادرات کالا در ایران اهمیت ویژه‌ای دارد و موضوعی است که باید به‌صورت اصولی به آن پرداخته شود. اگر قصد شروع صادرات را دارید حتماً باید قبل از اینکه این کار را شروع کنید آموزش‌های لازم و مربوط به آن را دیده باشید و به‌تمامی جوانب کار مسلط باشید چرا که صادرات کالا مستلزم این است که شما به‌تمامی این اصول مسلط بوده و بدانید از این اصول در چه زمانی و به چه شکلی استفاده کنید.

در غیر این صورت متحمل ضرر‌ها و خسارات جبران‌ناپذیری می‌شوید که قطعاً شما را از فعالیت در این حوزه پشیمان خواهد کرد. در این مقاله قصد نداریم شما را از صادرات بترسانیم بلکه قصدمان این است، مواردی را که نیاز است قبل از ورود به این حوزه آموزش ببینید و برای آن‌ها آمادگی داشته باشید را به شما معرفی کنیم تا با آگاهی بیشتری وارد این حوزه شوید و موفقیت‌های بی‌شماری را برای خود رقم بزنید.

 

چگونه صادرات کالا در ایران را انجام دهیم؟ 

زمانی که از صادرات کالا سخنی به میان می‌آید اولین موردی که ذهن هر شخصی را مشغول می‌کند یک دید کلی از صادرات است که همه ما آن را در سر داریم. اما باید گفت دیدی که مردم به‌صورت عموم از صادرات دارند فقط بخشی از کلیات صادرات بوده و صادرات ممکن است بر حسب کالایی که صادر می‌شود و یا شرایط صادرکننده و یا زمانی که صادرکننده در اختیار دارد به روش‌های مختلفی انجام شود.

اگر خود صادرکننده به‌صورت مستقیم وارد بازار جهانی شده و با مشتری نهایی وارد مذاکره شود و محصول را صادر کند به این روش صادرات مستقیم می‌گویند که در مقاله دیگری مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار دادیم. در مقابل اگر صادرکننده به هر دلیلی مایل باشد که صادرات توسط شخص ثالثی انجام بگیرد و خود به‌صورت مستقیم با مشتری در ارتباط نباشد به این روش صادرات غیرمستقیم می‌گویند که این روش هم مزایا و معایبی دارد و همان‌طور که گفتیم در مقاله‌ای مجزا به بررسی همه این موارد پرداخته‌ایم. برای تصمیم‌گیری در این مرحله حتماً این مقاله را مطالعه کنید چرا که یکی از مراحل بسیار مهم صادرات انتخاب روش صادرات است. 

کارت بازرگانی و نحوه دریافت آن

اول‌ازهمه باید بدانیم کارت بازرگانی چیست؟ کارت بازرگانی در واقع یک مجوز قانونی برای فردی است که می‌خواهد آن را دریافت کند و به آن شخص اجازه می‌دهد که برای دادوستد و تجارت به‌صورت مجاز اقدام نماید. اما گرفتن کارت بازرگانی کاملاً به انتخاب شما در مرحله اول بستگی دارد اگر در مرحله اول روش صادرات کالا در ایران به شکل مستقیم را انتخاب کردید پس باید حتماً و صددرصد یک کارت بازرگانی برای خودتان تهیه کنید تا بتوانید برای تجارت خود مجوز قانونی تهیه کنید.

اما اگر در مرحله اول صادرات به روش غیرمستقیم انتخاب شما بوده است بنابراین چون شخص دیگری قرار است به‌جای شما این تجارت را انجام دهد، شما دیگر نیازی به دریافت کارت بازرگانی ندارید، البته تا زمانی که نظرتان برای انتخاب روش صادراتتان تغییر نکرده باشد. پس یکی از مراحلی که باید به دنبال یادگیری آن باشید این است که چگونه کارت بازرگانی دریافت کنید.

اتاق بازرگانی و سازمان توسعه تجارت از جمله نهاد‌‌ها و سازمان‌هایی هستند که برای صدور کارت بازرگانی دخیل بوده و شما باید در کنار این موارد انواع کارت بازرگانی را نیز بشناسید چرا که کارت‌های بازرگانی انواع متفاوتی دارند و به‌حسب تفاوتی که دارند کارکرد متفاوتی نیز دارند،  بر همین حسب فرایند صدور آن‌ها نیز با یکدیگر کاملاً متفاوت است. ممکن است موضوع کارت بازرگانی بعد از اینکه این متن را خواندید کاری بسیار ساده برایتان جلوه کند اما جالب است بدانید که یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های فعالان در تجارت و بازرگانان در حال حاضر دریافت کارت بازرگانی و عدم اطلاع از نحوه انجام فرایند صدور آن است. 

چگونه صادرات کالا در ایران را یاد بگیریم؟
چگونه صادرات کالا در ایران را یاد بگیریم؟

آشنایی با قوانین مربوط به صادرات کالا

بدون شک شما برای انجام هر کاری نیاز دارید که به تمام قوانین و موارد حقوقی مربوط به آن و الزامات قانونی مرتبط با آن آشنایی کامل داشته باشید و صادرات کالا در ایران نیز از این امر مستثنی نیست و شما باید به‌عنوان یک صادرکننده موفق به‌تمامی این موارد تسلط کامل و آشنایی داشته باشید. تنها در این صورت است که شما کمتر در معرض مشکلات قرار خواهید گرفت.

 

سازمان‌های درگیر با صادرات در ایران

شما بهتر است برای اینکه صادرکننده موفقی باشید با یک سری از نهاد‌‌ها و سازمان‌ها در ارتباط باشید چرا که این سازمان‌ها می‌توانند به شما کمک بسیار زیادی در امر صادرات کنند و تأثیرات بسیار مثبتی را بر روی فرایند کاری شما بگذارند. اگر بتوانید با این نهاد‌‌ها و افراد کلیدی آن‌ها ارتباط بگیرید و شبکه‌سازی کنید در حقیقت شما یک برگ برنده قوی در دستان خود دارید که در بسیاری از موارد می‌توانید از آن‌ها کمک بگیرید. برخی از این نهاد‌‌ها و سازمان‌ها عبارت‌اند از: اتاق بازرگانی برای صدور کارت بازرگانی، کنسولگری ایران در سایر کشور‌ها برای بازاریابی کالاهای صادراتی شما و … 

به‌طورکلی با نهاد‌‌های صادراتی که معمولاً به آن‌ها در تجارت خود نیاز پیدا می‌کنید ارتباط برقرار کنید که متشکل از سازمان‌های دولتی، تعاونی‌ها، شرکت‌های خصوصی و تشکل‌ها هستند که نیاز است حتی گاهی اخبار مربوط به آن‌ها را نیز برای بهبود روند تجارت خود پیگیر باشید. 

 

بازاریابی صادراتی را بیاموزید و به کار ببندید

این مرحله هم همانند مراحل قبل به‌صورت مستقیم به این موضوع بستگی دارد که شما چه روشی از صادرات را برای کالا‌های خود انتخاب کرده باشید. اگر روش غیرمستقیم صادرات که همان روش استفاده از واسطه‌هاست را برگزیده‌اید پس قطعاً نیازی ندارید تا در این موارد چیزی یاد بگیرید. اما اگر به‌صورت جدی و مصمم آماده این هستید که به روش مستقیم صادرات خود را انجام دهید پس باید اصول بازاریابی صادراتی را به‌خوبی فرا بگیرید و از آن در عمل استفاده کنید.

قبل از هر چیز باید نسبت به بازار کشور مقصد شناخت کافی پیدا کنید با شناختی که نسبت به بازار کشور مقصد به دست می‌آورید ممکن است به‌صورت کلی نظرتان نسبت به صادرات به آن کشور تغییر پیدا کند حتی ممکن است کالایی که می‌خواهید به آن کشور صادر کنید را تغییر دهید؛ بنابراین یادگیری اصول بازاریابی صادراتی بسیار اهمیت ویژه‌ای دارد. 

 

به تمام مراحل گمرک و ترخیص کالا مسلط باشید

شما باید به‌عنوان شخصی که صادرات در ایران را انجام می‌دهید به‌تمامی مراحل گمرک و ترخیص کالا مسلط باشید و البته این مورد هم در صورتی بر عهده شما خواهد بود که روش مستقیم صادرات را انتخاب کرده باشید. اگر نمی‌دانید فرایند ترخیص کالا چیست به‌صورت ساده می‌توانیم بگوییم فرایند ترخیص کالا فرایندی است که طی آن ورود یا خروج یک کالای خاص در کشور قانونی می‌شود و درصورتی‌که فرایند ترخیص کالا برای یک کالا انجام نشود آن کالا قاچاق محسوب می‌شود. 

 

مراحل باقیمانده برای یادگیری بیشتر صادرات کالا در ایران

به‌عنوان یک صادرکننده کالا هنوز مراحل دیگری باقیمانده است که باید یاد بگیرید و آموزش ببینید این موارد را در ادامه به‌صورت خلاصه‌وار بیان می‌کنیم: 

  • به نکات مربوط به بیمه کالا‌های صادراتی مسلط باشید و اصطلاحات آن را بدانید.
  • به روش‌های حمل‌ونقل کالا آگاهی پیدا کنید و مزایا و معایب هرکدام را بررسی کنید. 
  • اصول مکاتبات بازرگانی خارجی را به‌صورت کامل مسلط شوید و به آن آگاه باشید. 
  • اصطلاحات مهم بازرگانی خارجی را باید یاد بگیرید تا بتوانید با مشتریان در تعامل باشید. 
  • باید به این موضوع مسلط باشید که نقل و انتقالات ارزی چگونه برای شما انجام می‌شود و به چه صورت نقدینگی را دریافت خواهید کرد. 

شرکت آرسس رایمون ،معتبرترین شرکت بازرگانی در زمینه صادارت کالا ، واردات کالا و ترخیص از گمرک آماده ارائه انواع مشاوره و خدمات مرتبط با صادارت و وادرات کالا به بازرگانان و تجار محترم می باشد .

Rate this post

پیام بگذارید