پرش لینک ها
روش دریافت کارت بازرگانی

روش دریافت کارت بازرگانی

طبق ماده 2 قانون صادرات و واردات که در سال 1372 توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد، کارت بازرگانی در حقیقت یک نوع مجوز بوده و شخص یا شرکتی که آن را دریافت کرده است مجوز این را دارد که به تجارت خارجی بپردازد. در این مقاله می‌خواهیم درباره کارت بازرگانی و مراحل مربوط به دریافت آن و همچنین تمدید آن صحبت کنیم. در حال حاضر طبق قوانین حاکم در کشور اعتبار یک کارت بازرگانی از زمان صدور آن به مدت یک سال است و بعد از تمام شدن این اعتبار با ارائه مدارک موردنیاز برای تمدید، می‌توانید یک سال دیگر از کارت بازرگانی خود استفاده کنید و به همین شیوه این تمدید اعتبار باید به همین شکل در هرسال صورت بگیرد.

شرایط دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی با ملیت ایرانی

برای دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی با ملیت ایرانی شرایط و مدارکی لازم است که در ادامه به بررسی این موارد خواهیم پرداخت:

  1. اصل گواهی عدم سوءپیشینه که البته نباید بیشتر از 6 ماه از تاریخ صدور آن گذشته باشد.
  2. باید یک برگ شامل اصل اظهارنامه برای ثبت‌نام در دفتر‌های بازرگانی که به گواهی و تأیید سازمان ثبت شرکت‌ها رسیده باشد.
  3. اصل حساب مالیاتی موضوع 186 ماده‌ی قانون مالیات‌های مستقیم مبنی بر بلامانع‌بودن صدور کارت بازرگانی.
  4. اصل کارت ملی و یک سری کپی کامل از پشت و روی آن که واضح باشد.
  5. سه قطعه عکس 6*4 که جدیداً آن را تهیه کرده‌اید، عکس باید تمام‌رخ و ساده باشد.
  6. ارائه اصل و کپی مدرک تحصیلی معتبر به‌صورت هم‌زمان که حداقل مدرک قابل‌قبول دیپلم است.
  7. اصل کارت پایان خدمت و یا معافیت از خدمت برای دوره ضرورت مخصوص آقایان و یک سری کپی از پشت و روی آن.
  8. حداقل سن متقاضی برای ثبت‌نام اشخاص حقیقی 23 سال تمام است.
  9. اصل برگه گواهی بانکی برای تأیید حساب‌جاری شخص و حسن اعتبار بانکی متقاضی موردنظر که علاوه بر مهر، امضای مدیر آن شعبه بر روی آن درج شده باشد.
  10. متقاضی باید حداقل یکی از مدارک زیر را ارائه کند که این مدارک عبارت‌اند از:
  • اصل و کپی سند مالکیت شش دانگ به نام متقاضی، به آدرس دفتر کار (آدرس اظهارنامه)
  • اصل و کپی اجاره‌نامه محضری معتبر به نام متقاضی، برای محل کار و به آدرس دفتر کار (آدرس اظهارنامه)
  • اصل و کپی سند مالکیت به نام غیر و اصل و کپی اجاره‌نامه عادی به نام متقاضی، برای محل کار و به آدرس دفتر کار (آدرس اظهارنامه) با امضای دو شاهد ذیل آن
  1. ارائه‌ی اصل و کپی مدرک تولیدی معتبر از یکی از وزارتخانه‌های تولیدی برای واحد‌های تولیدی الزامی است. (صنوف تولیدی دارای پروانه‌ی کسب مشمول این بند نمی‌گردند)
  2. ارائه کد اقتصادی جدید (اصل و کپی) و یا ارائه تأییدیه‌ی پیش ثبت‌نام در سایت Tax.gov.ir و تعهد مبنی بر ارائه کد اقتصادی جدید پس از صدور

چند نکته مهم در مورد دریافت کارت بازرگانی

طبق قوانین وضع شده در کشورمان، کارمندان دستگاه‌های دولتی که به‌صورت تمام‌وقت مشغول به کار هستند به‌هیچ‌عنوان نمی‌توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند. به‌صورت کلی هیچ شخصی نمی‌تواند بیشتر از یک کارت بازرگانی داشته باشد حتی اگر یک فرد به‌صورت حقیقی اقدام به دریافت کارت بازرگانی کرده باشد دریافت کارت بازرگانی به‌صورت شخصیت حقوقی برای وی امکان‌پذیر نیست. باید به این موضوع واقف باشید که برای هر واحد ملکی تنها یک کارت بازرگانی می‌تواند صادر شود و امکان صدور بیشتر از یک کارت برای یک واحد ملکی وجود ندارد. آدرس‌هایی که برای دریافت کارت بازرگانی ارائه می‌کنید حتماً باید به‌صورت تجاری باشند در غیر این صورت تأیید نمی‌گردند. حضور متقاضی کارت در انجام تمامی این مراحل و هنگام دریافت کارت بازرگانی الزامی است و درصورتی‌که شخص متقاضی در حین انجام این مراحل حضور نداشته باشد به‌هیچ‌عنوان خدماتی برای وی انجام نخواهد شد.

شرایط دریافت برای اشخاص حقوقی

اولین شرط برای دریافت کارت بازرگانی برای شخصیت حقوقی این است که یک شرکت ثبت شده دارای پرونده مالیاتی داشته و همچنین کد اقتصادی و اظهارنامه مالیاتی را در اختیارتان داشته باشید. باید عدم ورشکستگی خود را نیز به اثبات برسانید. باید محل زندگی و محل کار شما مورد تأیید قرار بگیرد. در حوزه اقتصاد و تجارت سابقه کافی از فعالیت داشته باشید و همچنین حداقل موجودی حساب‌جاری شما 200 میلیون تومان باشد.

روش دریافت کارت بازرگانی
روش دریافت کارت بازرگانی

انواع کارت بازرگانی

با اینکه کاربرد کارت بازرگانی این است که به‌نوعی مجوزی برای تجارت خارجی محسوب گردد اما به‌هرحال انواع مختلفی برای آن بر حسب کاربرد وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها می‌پردازیم این انواع عبارت‌اند از:

  1. کارت تجاری: برای صادرات و واردات کالا و ترخیص کالا و امور گمرکی کاربرد دارد و به‌نوعی اصلی‌ترین نوع کارت شناخته می‌شود.
  2. کارت موردی: کارتی یکبار مصرف که تنها مجوز یک‌بار ترخیص کالا یا فعالیت‌های مشابه را صادر می‌کند.
  3. کارت تولیدی و صنعتی: مخصوص کارخانه‌ها و تولیدکنندگانی است که به‌صورت مداوم قصد واردات مواد اولیه برای تولیدات خود را دارند.
  4. کارت خدماتی: برخی از شرکت‌ها برای ارائه خدمات خود نیاز به دریافت مواد اولیه از سایر کشور‌ها دارند که فرایند دریافت این نوع از کارت‌ها دقیقاً همانند مدل قبلی یعنی کارت بازرگانی تولیدی و صنعتی است و تنها در اسم تفاوت دارند.
  5. شرکت‌های تعاونی: این کارت را شرکت‌های تعاونی از اتاق‌های تعاون دریافت می‌کنند.
  6. کارت اشخاص حقیقی: مناسب افرادی است که به‌صورت شخصی به صادرات و واردات می‌پردازند.
  7. کارت اشخاص حقوقی: تمامی شرکت‌ها، مؤسسات و اتحادیه‌ها اشخاص حقوقی هستند و برای پیشبرد فعالیت‌هایشان لازم است تا کارت بازرگانی دریافت کنند.

باید این نکته مهم را نیز یادآور شویم که هر شخص تنها می‌تواند یک نوع از کارت بازرگانی را به‌صورت هم‌زمان داشته باشد.

مزایا و معایب دریافت کارت بازرگانی

شما صرف‌نظر از اینکه چه نوع کارتی را دریافت می‌کنید از مزایا و معایبی هم برخوردار می‌شوید. برای مثال اجازه صادرات و واردات کالا در کشور به شما داده می‌شود، برای شما امکان عضویت در اتاق بازرگانی فراهم شده و می‌توانید از مزایای ارزشمند آن بهره‌مند شوید. می‌توانید به‌راحتی برای شرکت کردن در رویداد‌های خارجی ویزا دریافت کنید. اجازه واردکردن کالا از منطقه‌های آزاد را پیدا می‌کنید و می‌توانید در نمایشگاه‌های تجاری شرکت کنید و برند خود را به‌صورت لاتین ثبت نمایید و با این مجموعه از مزایا، اعتبار و پرستیژ کاری خود را بالا‌تر ببرید.

هر چیزی به نسبت اینکه درست یا غلط استفاده شود ممکن است دارای مزایا و معایبی باشد که در مورد این کارت نیز به همین صورت است و اگر به‌درستی از آن استفاده نشود می‌تواند برای فرد دردسرساز شود. از دیگر معایبی که معمولاً دارندگان کارت بازرگانی آن را ابراز می‌کنند این است که شما ملزم به پرداخت مالیات بر ارزش‌افزوده و مالیات بر واردات کالا می‌شوید که البته این موضوع به‌خودی‌خود یک عیب به شمار نمی‌رود اما از نظر بسیاری از افراد مسئله خوبی به شمار نمی‌رود.

مراحل تمدید کارت

برای تمدید کارت باید نام کاربری و کلمه عبوری که مربوط به سامانه است و از قبل آن را در اختیار داشتید، را در سامانه وارد کنید و مدارک خود را مجدداً در سامانه بارگذاری نمایید. بعد از بارگذاری مدارک باید صبر کنید تا مدارک شما توسط کارشناسان مربوطه تأیید شوند و معمولاً اگر سوءپیشینه یا چک برگشتی در حساب‌جاری و یا سابقه تخلف در تجارت نداشته باشید تأیید مدارک شما صورت خواهد گرفت. در مرحله بعدی یک بازرس به محل فعالیت شما مراجعه خواهد کرد پس از مراجعه بازرس و گزارشی که از بازدید محل فعالیت شما در سامانه درج می‌کند، کارت بازرگانی شما یک سال دیگر تمدید می‌گردد.

شرکت آرسس رایمون ،معتبرترین شرکت بازرگانی در زمینه صادارت کالا ، واردات کالا و ترخیص از گمرک آماده ارائه انواع مشاوره و خدمات مرتبط با صادارت و وادرات کالا به بازرگانان و تجار محترم می باشد .

Rate this post

پیام بگذارید