پرش لینک ها
همه چیز در مورد صادرات خرما

همه چیز در مورد صادرات خرما

خرما از جمله خوراکی‌هایی است که در ایران طرف‌داران زیادی دارد و هر شخصی به شکلی از آن استفاده می‌کند. طبق بررسی‌های انجام شده، تنها ایرانی‌ها نیستند که خرما را تا این حد دوست دارند و مردم کشور‌های دیگر نیز استقبال زیادی از این محصول خوراکی انجام داده‌اند، به‌گونه‌ای که ایران در حال حاضر با صادرات 400 هزار تن خرما در سال، رتبه سوم صادرات خرما در جهان را دارد و این موضوع نشان‌دهنده این بکده که خرما محبوبیت بسیار زیادی در دنیا دارد. در حال حاضر اگر بخواهیم سطح زیر کشت خرما در ایران را به نسبت کل سطح زیر کشت خرما در دنیا مورد مقایسه قرار دهیم، ایران رتبه اول را در این مقیاس در دنیا دارد؛ بنابراین می‌توان گفت ایران یکی از کشور‌های مهم و پیشرو در زمینه صادرات خرما به کشور‌های همسایه است. 

نکات مهم در صادرات خرما

یکی از مهم‌ترین نکاتی که باید در صادرات خرما مد نظرتان قرار دهید این است که برای صادرات این خوراکی حتماً مجوز صادرات خرما را دریافت کنید. بعد از دریافت مجوز در حقیقت شما به‌عنوان یک صادرکننده کالا تنها قدم اول را پیموده‌اید و برای مسلط شدن بر این بازار نیازمند این هستید که آموزش ببینید و در این حوزه مهارت و تسلط کافی پیدا کنید. باید به‌خوبی به فرایند نیازسنجی بازار مسلط باشید و بتوانید مشتریان احتمالی خود در کشور‌های دیگر را بیابید و با آن‌ها برای انجام صادرات مذاکره کنید و درصورتی‌که اولین توافق در این زمینه ایجاد شد می‌توانید فرایند صادرات کالا را آغاز کنید. در مراحل بعدی باید بدانید که چگونه مشتری می‌خواهد مبلغ و هزینه محصولات را برای شما واریز کند و این مرحله نیز همانند سایر مراحل بسیار مهم و حیاتی است و عدم تسلط به آن باعث می‌شود تا شما به‌عنوان یک صادرکننده کالا متحمل ضرر و زیان زیادی شوید. 

شما باید دقیقاً بدانید و آگاه باشید تا قیمت خرما در بازار هدفی که یافته‌اید به چه میزان است تا هنگام توافق بر سر قیمت، کالای خود را به‌عنوان یک کالای خوراکی مصرفی ارزان‌تر از قیمت خود نفروشید. باید بدانید که بازار هدف علاقه دارد با چه نوع بسته‌بندی‌ای محصول شما را در کشور خود دریافت کند و این موضوعات کاملاً به فرهنگ مصرف محصول در آن کشور بستگی دارد. گاهی یک سفر تجاری کوتاه به کشور و بازار هدف تا حد زیادی کمک می‌کند تا با جمع‌آوری اطلاعات میدانی بتوانید بر این موضوعات تا حد زیادی مسلط شوید. البته شما در هر زمانی می‌توانید از تجربه شرکت‌های واسط برای صادرات خرما استفاده کنید و تا زمانی که تجربه کافی در این زمینه به دست نیاورده‌اید و بر این حوزه به‌صورت کامل مسلط نشده‌اید همکاری خود را با شرکت‌های واسط ادامه دهید. در ادامه به برخی از باید‌ها و نباید‌ها در صادرات خرما می‌پردازیم که مطالعه آن برای شروع در این حوزه خالی‌ از لطف نیست. 

 

یافتن فروشنده معتبر برای صادرات

یکی از مواردی که سود نهایی شما در صادرات خرما را تعیین می‌کند این است که بتوانید با قیمت مناسبی خرما را تهیه کنید. اگر در بازار مبدأ خرما را با قیمت بالایی تهیه کنید قطعاً شما نمی‌توانید این بالا بودن قیمت را با هیچ چیزی جبران کنید و در نهایت این موضوع منجر به ایجاد ضرر و زیان برای شما خواهد شد؛ بنابراین برای یافتن بهترین قیمت در بازار مبدأ همواره باید هوشیار باشید و با تحقیقات کامل خرید خود را از بازار مبدأ انجام دهید. صرف این موضوع که یک فروشنده در چند بازه زمانی مختلف از نظر شما معتبر بوده است دلیل بر این نیست که همواره معتبر خواهد بود؛ بنابراین شما در بازه‌های زمانی مختلف مجدداً باید تحقیقات خود را برای یافتن بهترین قیمت به‌صورت مداوم تکرار کنید. 

همه چیز در مورد صادرات خرما
همه چیز در مورد صادرات خرما

شناخت بازار خرما در کشور مقصد

بعد از تأمین محصولات باید به‌ سرعت دنبال صادرات آن باشید و اولین گام، شناخت بازار خرما در کشور مقصد است. برای این مورد می‌توانید با بازار و مراکز پخش خرما در کشور مقصد که خرید خرما از سایر کشور‌ها را انجام می‌دهند، وارد مذاکره شوید و در ادامه باید بهترین خریدار را برای کالای خود بیابید. بهترین خریدار شخص یا شرکتی است که بالاترین میزان پرداختی با کمترین میزان ریسک را برای شما به همراه دارد. 

 

مجوز صادرات خرما

برای صادرات هر کالایی نیازمند مجوز هستید و صادرات خرما نیز نیازمند دریافت مجوز است. برای صادرات خرما باید حتماً کارت بازرگانی در اختیار داشته باشید و نسبت به دریافت آن اقدام نمایید اما در این مرحله اگر تجربه کافی در این بازار ندارید و به‌تازگی می‌خواهید در این زمینه فعالیت کنید بهتر است از تجربه دیگران و شرکت‌های واسط کمک بگیرید و حتی می‌توانید از کارت بازرگانی آن‌ها برای انجام این کار استفاده کنید.

به‌عنوان یک صادرکننده خرما باید این موضوع مهم را بدانید که ستاد تنظیم بازار بر روی بازار خرما نظارت کامل دارد و در زمان‌هایی که احساس کند میزان خرما در کشور نسبت به مصرف داخلی کمتر شده است، برای جلوگیری از بالاتر رفتن قیمت خرما اقدام به ممنوعیت صادرات خرما می‌کند. جالب است که این موضوع را نیز بدانید که مطابق با قانون، تعرفه صادرات خرما در ایران، صفر است و شما می‌توانید صادرات خرما در ایران را بدون پرداخت تعرفه انجام دهید.

البته برای ممنوعیت صادرات خرما در کشور جای نگرانی وجود ندارد، معمولاً ستاد تنظیم بازار زمانی انجام صادرات در این حوزه را متوقف می‌کند که میزان مصرف خرما در کشور شدیداً زیاد شده و اوج می‌گیرد. این موقعیت در ایران تنها هم‌زمان با ماه مبارک رمضان اتفاق می‌افتد و پس از آن بازار خرمای ایران مجدداً به شکل و حالت قبل خود باز می‌گردد. 

 

رعایت قوانین کشور مقصد 

هر کشور متناسب با قوانین و استاندارد‌هایی که دارد برای محصولات غذایی خود استاندارد‌های خاصی را اعمال کرده است که رعایت آنها در هر کشوری ضروری و الزامی است. یکی از مهم‌ترین بازار‌های صادرات خرما در ایران کشور‌های اروپایی بوده که از خریداران پروپاقرص خرما در ایران هستند.

همان‌طور که می‌دانید اتحادیه اروپا قوانین بسیار سخت‌گیرانه‌ای برای مواد غذایی و استاندارد آن‌ها وضع کرده است؛ بنابراین کار صادرکنندگان محصولات برای صادرات خرما به این کشور‌ها کمی سخت‌تر است. قبل از صادرکردن شما باید محصول مورد نظرتان را از هر نظر مورد آزمایش قرار دهید و حتی میزان سموم موجود در محصولات را بسنجید و از کیفیت بالای محصول مورد نظرتان اطمینان حاصل نمایید. بعد از انجام این مراحل باید به قوانین کشور مقصد برای واردات کالا کاملاً مسلط شوید تا از هرگونه مرجوعی محصولات در این مرحله جلوگیری کنید.

چرا‌که محصولی که شما قصد صادرات آن را دارید خرما بوده و خرما یک ماده غذایی و خوراکی است که در مدت‌زمان مشخصی سالم می‌ماند و بعد از طی شدن این زمان فاسد می‌شود. شما حتی باید به نوع بسته‌بندی خود برای صادرات نیز توجه ویژه‌ای داشته باشید چرا‌که علاوه‌بر اینکه نوع بسته‌بندی در فروش بیشتر کالای شما، بسیار مؤثر است و با استقبال بیشتری مواجه می‌شود، در کنار آن شما باید با بسته‌بندی مناسب از کالای خود در برابر شرایط نامطلوب محیطی نیز محافظت کنید تا محصولات سالم و باکیفیت بالایی به کشور مقصد برسند. 

 

کلام آخر 

درصورتی‌که قصد شروع کار در حوزه صادرات خرما را دارید باید ابتدا آموزش ببینید و به‌هیچ‌عنوان بدون اطلاعات و آموزش‌دیدن وارد کار در این حوزه نشوید چرا که قطعاً دچار ضرر و زیان‌های شدید مالی خواهید شد. در اوایل کار اگر عجله دارید و نمی‌توانید مسیر آموزشی خود را مدت‌زمان کوتاهی طی کنید از شرکت‌های واسط برای صادرات خود کمک بگیرید و در کنار آن نیز به اصول بازار مسلط شوید و به دنبال جمع‌آوری اطلاعات در این حوزه باشید تا بعد از مدتی بتوانید به‌صورت مستقل فرایند صادرات خرما در کشور را بر عهده بگیرید.

شرکت آرسس رایمون ،معتبرترین شرکت بازرگانی در زمینه صادارت کالا ، واردات کالا و ترخیص از گمرک آماده ارائه انواع مشاوره و خدمات مرتبط با صادارت و وادرات کالا به بازرگانان و تجار محترم می باشد .

 

چگونه صادرات خرما کنیم/خرما صادراتی/طریقه صادرات خرما/برای صادرات خرما چه باید کرد/صادرات خرما به كانادا/صادرات خرما به تركيه/مشکلات صادرات خرما/چگونه خرما صادر کنیم/سود صادرات خرما چقدر است/میزان صادرات خرما/خرما های صادراتی ایران

Rate this post

پیام بگذارید