پرش لینک ها
آموزش صفر تا صد مراحل صادرات کالا

آموزش صفر تا صد مراحل صادرات کالا

صادرات کالا قوانین خاص و منحصربه‌فرد خود را دارد و همچنین دارای روش‌هایی است که اگر هرکدام از آن روش‌ها را انتخاب کنید باید مراحل متفاوتی را متناسب با روشی که انتخاب کرده‌اید طی نمایید. قبل از هر چیز می‌خواهیم بدانیم که تعریف صادرات کالا چیست؟ صادرات کالا در واقع به معنای انتقال یک کالا به سایر کشورها بوده و نوعی از فعالیت در بازار‌های جهانی است.

 

انتخاب روش صادرات کالا

همان‌طور که گفتیم صادرات کالا روش‌های متفاوتی دارد بنابراین قبل از هر چیزی باید روش صادرکردن کالا را انتخاب کنیم. این روش بر نحوه ارسال کالا نیز تأثیرگذار خواهد بود. دو روش متفاوت وجود دارد اما قبل از آن جالب است بدانید که صادرات کالا علاوه‌بر اینکه برای تولیدکننده سود سرشاری را رقم خواهد زد برای کشور نیز ارزآوری می‌کند و موجب رونق اقتصادی خواهد شد، بنابراین علاوه‌بر اینکه صادرات کالا برای اشخاص و تولیدکنندگان مهم است برای مسئولین و دولت نیز در کشور‌ها اهمیت دارد در ادامه به بررسی این دو روش خواهیم پرداخت.

 

روش مستقیم

یکی از اصلی‌ترین روش‌ها برای صادرکردن کالا‌ها در دنیا روش مستقیم است در این روش شخص تولیدکننده به‌صورت مستقیم از گمرک کشور، کالا را برای کشوری دیگر صادر می‌کند، در این روش واسطه‌ها نقشی ندارند و خود تولیدکننده به‌صورت مستقیم در فرایند صادرات دخیل است. برای اینکه یک کالا را به روش مستقیم صادر کنیم نیازمند اجرای یک سری از مراحل قانونی برای انجام آن هستیم. قبل از هر چیزی به‌عنوان یک صادرکننده شما باید مشتری خود را در کشور موردنظر شناسایی و پیدا کنید و سپس با انجام مراحل قانونی، راهی بانکی، برای دریافت پول پیدا نمایید. بعد از انجام این مراحل شما باید کارت بازرگانی دریافت کنید و سپس تمام مراحل قانونی را در گمرک جمهوری اسلامی ایران طی نمایید و انجام تمامی این موارد بر عهده شخص شما خواهد بود که البته این روش مزیت‌ها و معایبی هم دارد.

 

 مزایای روش مستقیم:

ما به سه مزیت عمده روش مستقیم اشاره می‌کنیم که عبارت‌اند از:

  • هیچ شخص یا شرکتی در سود صادرات شما شریک نیست و به این معناست که شما سود ۱۰۰ درصدی صادرات را نصیب خود خواهید کرد.
  • موجب رونق کسب‌وکار شما خواهد شد و این موضوع به این دلیل است که شما پس از مدتی کارکردن در این حوزه با به‌دست‌آوردن تجربه و آشنا شدن با افراد سرشناس در این حوزه در داخل و خارج از کشور می‌توانید کسب‌وکار خود را گسترش داده و سود بیشتری را از صادرات خود به دست آورید.
  • مزیت دیگر صادرات به روش مستقیم این است که شما با این روش می‌توانید برای خود برندسازی انجام دهید و رشد تصاعدی کسب‌وکار خود را تجربه کنید. 

 

معایب این روش:

در این روش باتوجه‌به اینکه تمامی مراحل صادرات توسط شخص تولیدکننده انجام می‌گیرد، برای تولیدکننده هزینه‌های زیادی را در برخواهد داشت، علاوه‌بر هزینه‌هایی که در این مدت تولیدکننده باید پرداخت کند زمان زیادی را باید صرف انجام مراحلی کند که مطابق قوانین کشوری باید برای انجام صادرات صورت بگیرد و تمام این کارها در روش مستقیم بر عهده شخص تولیدکننده و یا تیم آن خواهد بود. و سومین مورد از معایب این روش را می‌توان این موضوع در نظر گرفت که شخص تولیدکننده باید شخصاً کارت بازرگانی دریافت نماید و نمی‌تواند این کار را به فرد دیگری واگذار کند.

آموزش صفر تا صد مراحل صادرات کالا
آموزش صفر تا صد مراحل صادرات کالا

روش غیرمستقیم

روش دوم روش غیرمستقیم است در این روش شرکت‌ها سازمان‌ها و افراد باتجربه در این زمینه وظیفه صادرات کالا‌های شما را بر عهده می‌گیرند روش کار معمولاً به این صورت است که شما باید بخشی از سود صادرات خود را نادیده بگیرید و در اختیار این اشخاص یا بازرگان آن قرار دهید و در ازای آن این افراد یا سازمان‌ها تمامی مراحل و صفر تا صد کار‌های صادرات کالا را برای شما انجام خواهند داد. اگر کالای کمی برای صادرات موجود دارید انتخاب این روش می‌تواند برای شما بهترین گزینه حساب شود چرا که اگر بخواهید به روش مستقیم صادرات خود را انجام دهید متحمل هزینه‌های زیادی خواهید شد که عملاً باعث می‌شود هیچ‌گونه سودی از صادرات خود دریافت نکنید و درعین‌حال ممکن است متحمل ضرر و زیان نیز بشوید.

 

 مزیت روش غیرمستقیم صادرات کالا

همان‌طور که مشخص است این روش دردسر‌ها و هزینه‌های کمتری برای صادرکننده کالا دارد برای استفاده از این روش دیگر نیازی نیست که صادرکننده کالا شخصاً برای دریافت مجوز‌های قانونی صادرات کالا اقدام نماید این موضوع در زمان و هزینه‌های شما تا حد بسیار زیادی صرفه‌جویی خواهد کرد.

 

معایب روش غیرمستقیم

این روش معایبی نیز دارد که در مقابل مزیت‌های آن می‌توان از آنها نام برد و این موارد عبارت‌اند از:

  • فرد تولیدکننده هیچ‌گونه کنترلی بر روی قیمت کالا‌های تولید شده توسط خودش نخواهد داشت چرا که باید مطابق با خواسته بازرگان که قرار است صادرات کالای تولیدکننده را انجام دهد رفتار کند بنابراین سود کمتری را دریافت خواهد کرد.
  • به دلیل اینکه در این روش و به‌صورت مستقیم با بازار‌های بین‌المللی در ارتباط نیست و هیچ‌گونه اطلاعات تماسی از مشتریان خود ندارد تجربه‌ای نیز از بازار‌های بین‌المللی و نحوه ارتباط با مشتریان در بازار‌های جهانی را به دست نخواهد آورد و همین امر باعث می‌شود تا مدت زیادی نتواند به‌صورت مستقیم، صادرات کالای خود را انجام دهد و وابسته به‌واسطه‌ها باشد.

 

کدام روش صادرات کالا بهتر است؟

باتوجه‌به توضیحاتی که در این زمینه ارائه دادیم و مزایا و معایبی که درباره هرکدام از این روش‌ها عنوان کردیم، این موضوع کاملاً بستگی به نوع کالای صادراتی و حجم آن دارد و شخص تولیدکننده و یا شرکتی که خدمات تولیدی ارائه می‌دهد باید متناسب با این موارد درباره انتخاب روش صادرات کالای خود تصمیم بگیرد.

 

اقلامی که برای صادرات کالا در ایران ممنوع هستند

به‌منظور اینکه از تولیدکننده و مصرف‌کننده در ایران حمایت شود صادرات برخی از کالا‌ها در کشورمان ممنوع شدند و براین‌اساس یک لیست شامل ۵۰ قلم از کالا‌ها برای صادرات ممنوع اعلام گشتند که برخی از این موارد را می‌توانید در قسمت زیر مشاهده نمایید:

گندم، شکر، قند، روغن نباتی، گوسفند زنده، گوشت قرمز، مفتول مسی، پوست خام، قطعات خودرو وارداتی، کنجاله سویا، شمش فولاد و …

 به‌صورت کلی می‌توان گفت صادرات کالا‌هایی در ایران ممنوع هستند که خود با ارز دولتی وارد می‌شوند و یا میزان تولید آنها به حدی پایین است که برای مصرف در کشور موردنیاز است و مازاد مصرفی وجود ندارد که بتوان آنها را صادر کرد.

 دریافت عوارض صادرات در ایران

همان‌طور که گفتیم صادرات برخی از کالا‌ها در کشورمان ممنوع هستند و دلیل آن را نیز بیان کردیم اما درگذشته تعدادی از کالا‌ها صادر کردنشان ممنوع بوده است که در حال حاضر با پرداخت عوارض می‌توان صادرکردن آنها را انجام داد و البته مقدار صادرات این کالا‌ها محدود است. این کار به دلیل اینکه مراحل صادرات و واردات کالا‌ها آسان‌تر شود انجام پذیرفته است و به‌نوعی بازار صادرات کالا‌ها را تنظیم می‌کند.

 

کلام آخر 

از تمامی اطلاعاتی که در این مقاله به شما ارائه شد این نتیجه را می‌گیریم که شما باید باتوجه‌ به نوع کسب‌وکارتان و محصولاتی که تولید می‌کنید و همچنین حجم صادرات آن‌ها روش خود را انتخاب کنید؛ بنابراین به توصیه‌های افراد غیرمتخصص در این زمینه توجهی نکنید و بر اساس داده‌ها و آمار‌هایی که از حجم تولید خود دارید و همچنین میزان توان خود برای صادرات تصمیم نهایی را بگیرید. برای عده زیادی انتخاب روش غیرمستقیم نقطه شروعی بوده است تا بتوانند با افزایش درآمد و افزایش ظرفیت تولید بعد‌‌ها روش مستقیم را برای صادرات انتخاب کنند و خود به‌صورت شخصی در بازار‌های مالی جهانی حضور پیدا کنند.

Rate this post

پیام بگذارید