پرش لینک ها
به کدام کشور‌ها امکان صادرات وجود دارد؟

به کدام کشور‌‌ها امکان صادرات وجود دارد؟

صادرات در ایران یکی از روش‌هایی است که می‌توان با آن به سود بالایی از تولید رسید. یک تولیدکننده ممکن است علاوه‌بر اینکه محصولات موردنیاز برای کشور را تأمین می‌کند بخواهد مازاد آن را از طریق صادرات تجارت کند و این یک روش مرسوم در تجارت است که کالاهای تولید شده را به کشور‌های دیگر صادر کنیم. اما همان‌طور که می‌دانید صادرات در ایران باتوجه‌به مشکلات به وجود آمده پس از تحریم‌ها با محدودیت‌هایی در کشورمان همراه است و تولیدکنندگانی که قصد صادرات دارند باید با این محدودیت‌ها آشنا بوده و بدانند شرایط کاری برای آنها به چه صورت است.

 

بهترین کشور‌ها برای صادرات در ایران

یک سؤال مشترک بین تولیدکنندگان وجود دارد و آن هم این است که بهترین کشور برای صادرات در ایران کدام است و در واقع باید گفت پاسخ مشخصی برای این سؤال قطعاً وجود ندارد و نخواهد داشت چرا که شما باید باتوجه‌به نوع کالای خود این موضوع را تعیین کنید.

برای مثال زعفران را در نظر بگیرید، اگر شما بخواهید زعفران صادر کنید ممکن است صادرات آن به کشوری بسیار آسان بوده اما در مقابل در کشور دیگر امکان صادرکردن محصولات کشاورزی بسیار سخت‌تر باشد بنابراین برای یک صادرکننده زعفران بهترین کشور برای صادرات در ایران همان کشوری بوده که صادرات به آن بسیار آسان‌تر است.

به همین دلیل است که می‌گوییم برای هر کالایی به‌صورت اختصاصی باید تحقیق جداگانه‌ای برای صادرات انجام شود. یکی از سؤالاتی که ممکن است برای شما به وجود بیاید این است که برای تحقیق و بررسی در مورد کشور‌هایی که می‌توان به آنها صادرات انجام داد چه آیتم‌هایی را باید مورد بررسی قرار دهیم و درباره آنها تحقیق کنیم تا بتوانیم بهترین کشور را برای صادرات از ایران انتخاب کنیم؟

پاسخ به این سؤال بسیار ساده است برای اینکه کشور موردنظر را انتخاب کنید، باید قبل از هر چیز دیگری به روابط سیاسی میان ایران و آن کشور توجه ویژه‌ای داشته باشید و سپس همکاری‌های اقتصادی میان این دو کشور را مورد بررسی قرار دهید.

تنها نکته مهم دیگری که باید بسیار موردتوجه قرار بگیرد این است که شما باید کشور مقصد تا ایران را به‌صورت کامل بررسی کنید چرا که اکثر کشور‌هایی که امکان صادرات از ایران به آنها وجود دارد یا از همسایگان ما هستند و یا اینکه در مجاورت کشور‌های همسایه ما قرار دارند. در ادامه مقاله به برخی از کشور‌هایی که صادرات از ایران به آنها راحت‌تر از سایر کشور‌هاست اشاره خواهیم کرد. 

 

صادرات در ایران به کشور آذربایجان

همان‌طور که می‌دانید کشور آذربایجان در شمال غربی ایران قرار دارد و از مزیت‌های آن در کنار سایر مزیت‌ها این است که یکی از همسایگان کشور ترکیه هست و علاوه‌برآن کشور آذربایجان به‌تنهایی با ایران روابط تجاری بسیار قدرتمندی را دارد، همه این موارد در کنار هم باعث شده است که این کشور یکی از کشورهایی باشد که مقصد صادرات در ایران است.

جالب است بدانید که به‌هیچ‌عنوان صادرات به کشور آذربایجان پرهزینه نخواهد بود چون صادرات به این کشور با روش ارسال زمینی و پست هوایی امکان‌پذیر است. برای اینکه صادرات خود را در این کشور شروع کنید کافی است ابتدا مشتری برای محصولات خود در کشور آذربایجان پیدا کنید و سپس با ارسال محصولات از طریق باربری، صادرات خود را آغاز کنید.

معمولاً شرکت‌های باربری این تضمین را به شما ارائه می‌دهند که تولیدات شما به‌سلامت به مقصد می‌رسند بااین‌حال اگر آنها از دادن تضمین خودداری کردند سعی کنید با افرادی همکاری کنید که این تضمین را به شما ارائه می‌دهند. همان‌طور که گفتیم باتوجه‌به محصولاتی که شما تولید می‌کنید باید کشور مناسب برای صادرات خود را انتخاب نمایید.

برای مثال کشور آذربایجان برای صادرات محصولات کشاورزی بسیار مناسب است و سالانه مقدار زیادی زعفران و زغال به این کشور از ایران صادر می‌شود البته کشور‌های همسایه دیگری نیز هستند که امکان صادرات در ایران برای زعفران و زغال به آنها وجود دارد. 

به کدام کشور‌ها امکان صادرات وجود دارد؟
به کدام کشور‌ها امکان صادرات وجود دارد؟

صادرات به ترکیه

صادرات در ایران به ترکیه دارای قوانین منحصربه‌فرد و در چارچوب مشخصی بوده که از سوی طرفین ایجاد شده است. جالب است بدانید که در سال ۱۴۰۰ یکی از پنج کشوری که بیشترین میزان واردات از ایران را به خود اختصاص داده کشور ترکیه است. باتوجه‌به قوانینی که در صادرات به ترکیه وجود دارد شما لازم نیست مراحل پیچیده‌ای را برای صادرات به این کشور طی کنید و تنها با طی‌کردن 4 مرحله می‌توانید صادرات خود را به ترکیه انجام دهید.

البته ممکن است انجام این چهار مرحله گاهی تا چندین ماه نیز طول بکشد اما به‌هرحال میزان پیچیدگی آن کم است. باتوجه‌به قوانین ساده‌ای که برای صادرات به ترکیه وضع شده است می‌توان برخی از کالا‌ها را به‌وسیله چمدان به این کشور انتقال داد که این روش میزان مشخصی از بار را ساپورت می‌کند و برای همه کالا‌ها قابلیت اجرایی ندارد و به‌خاطر روش ساده‌ای که برای صادرات در این شیوه وجود دارد به صادرات چمدانی مشهور شده است.

برای مثال شما می‌توانید به میزان ۱۰۰ گرم زعفران را به‌راحتی به همراه خود به ترکیه ببرید ولی اگر میزان زعفرانی که همراه خود دارید از ۱۰۰ گرم بیشتر شود برای شما دردسر ایجاد خواهد شد. اگر حوزه تجارت شما کشاورزی و دامداری است باید بدانید که این کشور قوانین سفت و سختی برای واردات در این موارد وضع کرده است.

بنابراین انتخاب ترکیه برای شما گزینه مناسبی نخواهد بود. از مهم‌ترین مواردی که ایران به ترکیه صادر می‌کند می‌توان به زعفران، نفت خام، خشکبار آجیل و پلاستیک اشاره کرد. اگر حوزه تولیدات شما در این زمینه‌ها است انتخاب ترکیه برای صادرات یک انتخاب منطقی بوده که البته قبل از انجام هر کاری باید در این‌ خصوص تحقیقات لازم را انجام دهید.

 

صادرات به امارات متحده عربی

در امارات نمایشگاه‌های مختلفی در خصوص کسب‌و‌کار‌های متفاوت برگزار می‌شود این موضوع می‌تواند به محصولات شما در سراسر دنیا و گسترش تجارت شما کمک شایانی کند. از طرفی مرز دریایی ما با کشور امارات بسیار کم است و ما می‌توانیم به‌راحتی از طریق راه دریایی و به‌وسیله باربری صادرات خود را به این کشور انجام دهیم.

یکی از مواردی که بسیار اهمیت دارد این است که صادرات از ایران به امارات این فرصت را ایجاد می‌کند که حتی کشور‌هایی که به‌ناچار مجبور به تحریم ایران شده‌اند نیز بتوانند از محصولات ایرانی استفاده کنند و آنها را تهیه نمایند. در میان صادراتی که به امارات وجود دارد 10 قلم گروه کالایی صادراتی وجود دارد که از همه مهم‌تر هستند و عبارت‌اند از:

  1. صنایع‌دستی
  2. فرش
  3. سنگ‌های ساختمانی
  4. سرامیک‌ها
  5.   میوه
  6. پسته
  7. محصولات پتروشیمی
  8.  زعفران
  9.  فلز روی
  10.  ماهی و سایر آبزیان

امکان صادرات در ایران به کدام کشور‌ها وجود دارد؟

علاوه‌بر کشور‌هایی که در مورد آن‌ها صحبت کردیم امکان صادرات معمولاً به کشور‌های همسایه و حتی در برخی موارد به کشور‌های مجاور کشور‌های همسایه نیز وجود دارد. برای مثال علاوه‌بر مواردی که در این مقاله ذکر کردیم امکان صادرات به عراق، افغانستان، کویت، قطر، عمان و بحرین نیز وجود دارد اما همان‌طور که گفتیم قبل از واردشدن به صادرات حتماً باید از تمامی قوانین و مراحل آن به‌صورت کامل آگاه باشید.

کلام آخر

همان‌طور که گفتیم امکان صادرات در ایران به کشور‌های مختلفی وجود دارد اما همیشه قبل از انجام هر کاری با متخصصین حاضر در این حوزه مشورت کنید تا علاوه‌بر این‌که اطلاعات کاملی در این زمینه به دست می‌آورید جلوی خسارات و ضرر و زیان‌های احتمالی را نیز بگیرید. علاوه‌برآن کشور‌‌هایی که در این مقاله به معرفی آنها پرداختیم فرصت‌های مناسبی را برای صادرات مهیا کرده‌اند و اگر یک تولیدکننده هستید با فراگیری اصول صادرات می‌توانید به‌راحتی در این بازار پر‌سود فعالیت داشته باشید.

شرکت آرسس رایمون ،معتبرترین شرکت بازرگانی در زمینه صادارت کالا ،واردات کالا و ترخیص از گمرک آماده ارائه انواع مشاوره و خدمات مرتبط با صادارت و وادرات کالا به بازرگانان و تجار محترم می باشد .

Rate this post

پیام بگذارید